fbpx

Morgengave efter bryllupet

Morgengaven er en gammel tradition, som gennem tiden har været genstand for udvikling af formål og symbol. Morgengaven var i sin tid en sikring af kvindes økonomiske fremtid og blev som oftest givet i rede penge. Morgengaven er i dag en smuk gestus og en tradition, som bør æres.

Hvad er morgengaven?

Morgengaven er en gave, som det nybagte brudepar giver til hinanden morgen efter brylluppet. Den er et symbol på det kommende liv, som det nybagte brudepar nu skal til at leve sammen. Morgengaven er en smuk afslutning på brylluppet, men samtidig et lykkebringende startskud til det nye liv som ægtepar.

Betydning af morgengave

Morgengaven er en tradition, som ikke bør glemmes af den årsag, at den ikke er forbundet med en ceremoni eller offentlig overrækkelse. Gaven bliver givet privat morgen efter bryllupsnatten, og får derfor en stor romantisk værdi, samtidig med at momentet omkring overrækkelsen af morgengaven er privat og intim. Det er et øjeblik kun for parret, som de alene kan nyde og huske. Traditionen om morgengaven stammer fra dengang, hvor kvinden fik en sum penge, som sin sikring for fremtiden. Da morgengaven i dag er en mere romantisk og symbolsk gave, bør gaven også være derefter. Det er ikke så konservativt bestemt, hvad morgengaven bør være materielt. Det faktum giver det nye ægtepar mulighed for at købe præcis, hvad de ønsker til deres udkårne. Morgengaven er altså den første mulighed for, at forkæle sin partner, og for at symbolisere sin kærlighed i f.eks. et smykke, som passer til netop den nye ægtefælles person.

Når du vælger morgengave til hende

Når du skal købe en morgengave til din nye hustru er det en god ide at have for øje, hvad din udkårne, laver i sin dagligdag. Et smykke som man ønsker at se hende bære dagligt, skal være i et design, som egner sig til hverdagsbrug. Omvendt kan en morgengave også være et smykke, som ikke nødvendigvis skal benyttes hver dag, men som skal bæres til festlige lejligheder. Designet i morgengaven må gerne være tidssvarende. Det symboliserer det nygifte par på deres bryllupsmorgen, deres tid nu, og deres drømme for fremtiden. Hvor mange tænker over et tidløst design, når de vælger vielsesringe, har morgengaven altså en anden funktion. Den rigtige morgengave vil altid vække en følelse, som minder om den nygifte tid. Smykket som symboliserer den tid, skal altså minde om dens ejer. Det vigtigste når du vælger en morgengave er altså, at smykket minder dig om din udkårne. Gå derfor efter din mavefornemmelse, og lad specialisterne rådgive dig til det helt rigtige valg, som for du og din kommende hustru vil blive jeres evige romantiske minde om de følelser i deler mellem jer i denne tid. Vi anbefaler f.eks. disse smukke øreringe, som kan benyttes både til daglig brug og ved festlige lejligheder. Et sådan par øreringe er velegnet til en morgengave, da deres udtryk emmer af romantik. Da øreringe er et af de mest synlige smykker, vil de dagligt minde både ægtemand og hustru om deres første morgen som ægtepar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *